Skip to main content

Όρμπαν: Έφτασε στη Μόσχα, θα συναντηθεί με Πούτιν

REUTERS/Bernadett Szabo

«Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων η επίσκεψη, δεν εκπροσωπεί την ΕΕ», σχολιάζουν οι Βρυξέλλες

Προσγειώθηκε στη Μόσχα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, όπου και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

Η Βουδαπέστη συνειδητοποιεί ότι θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις που θα κανονίσουν συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά θα ήθελε να ενθαρρύνει μια κατάπαυση πυρός, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Η Ουγγαρία έχει επίγνωση της θέσης και του βάρους της· θα είναι μεγάλες χώρες που θα χειριστούν μεγάλες συνομιλίες», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Στη Μόσχα ο Όρμπαν; Αντιδράσεις μετά τις πληροφορίες για επίσκεψη και συνάντηση με Πούτιν

Εν τω μεταξύ η ΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο Βίκτορ Όρμπαν επισκέπτεται τη Μόσχα αποκλειστικά στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας και δεν εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φον ντερ Λάιεν: Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν

«Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν», επισημαίνει με ανάρτησή της στο «Χ», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας στη Μόσχα.

«Μόνο η ενότητα και η αποφασιστικότητα θα ανοίξουν το δρόμο για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», τονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής.