Skip to main content

Ιταλία: «Μακραίνει» ο κατάλογος των γυναικοκτονιών- 53χρονος δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου

REUTERS/Guglielmo Mangiapane
Ακτιβίστριες του κινήματος Bruciamo tutto έριξαν κόκκινη μπογιά στα Ισπανικά Σκαλιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γυναικοκτονίες

Η 20ή για το 2024

Ακόμη μια γυναικοκτονία σημειώθηκε στην Ιταλία προξενώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Αυτή τη φορά, το θύμα της γυναικοκτονίας ήταν η Εμανουέλα Πιετράντζελι, φυσιοθεραπεύτρια πενήντα ετών. Η Εμανουέλα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της, ενώ περπατούσε στον δρόμο.

Ο δράστης, ηλικίας 53 ετών, παρακολουθούσε την Εμανουέλα και την πυροβόλησε μέσα από ΙΧ αυτοκίνητο. Το ζευγάρι, με παιδί εννέα ετών, ήταν χωρισμένο από το 2021.

Ο γυναικοκτόνος, στη συνέχεια, παραδόθηκε στους καραμπινιέρους. Παρά τις ακούραστες προσπάθειες των γιατρών και νοσοκόμων, οι οποίοι έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο του συμβάντος, η πενηντάχρονη υπέκυψε σχεδόν αμέσως.

Η 20ή γυναικοκτονία για το 2024 στην Ιταλία

Πρόκειται για την εικοστή γυναικοκτονία που διαπράττεται στην Ιταλία, από την αρχή του χρόνου.

Σήμερα το πρωί, το κίνημα «Bruciamo Tutto» (Να τα Κάψουμε Όλα) οργάνωσε νέα κινητοποίηση, μπροστά από την είσοδο των γραφείων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai. Ακτιβίστριες πέταξαν κόκκινη μπογιά στις πόρτες εισόδου, ζήτησαν ουσιαστικότερη προσπάθεια πρόληψης των γυναικοκτονιών και άφησαν στο έδαφος μικρές κούκλες, που συμβολίζουν τις τόσες γυναίκες που έχασαν την ζωή τους, από την τυφλή βία νυν και πρώην συντρόφων.

Πηγή: ΑΜΠΕ