Skip to main content

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Μόνο η Μισέλ Ομπάμα κερδίζει τον Τραμπ

Τι έδειξε η δημοσκόπηση Reuters - Ipsos

Η μόνη- και κανένας άλλος υποψήφιος από τους Δημοκρατικούς- που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι η Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με την  κοινή δημοσκόπηση από το Reuters και την Ipsos.

Η 60χρονη πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ-θα κέρδιζε τον 78χρονο Τραμπ, με διαφορά δέκα μονάδων, σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν, φέρεται να είπε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι γνωρίζει πως μπορεί να μην είναι εφικτό να σώσει την υποψηφιότητά του αν δεν κατορθώσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι έτοιμος για μια νέα θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της καταστροφικής εμφάνισης στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια σειρά από γκάφες.

«Ναι» από το 50%

Η υποστήριξη προς την κ. Ομπάμα αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια, υποστηρίζοντας την επανεκλογή Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 50% δήλωσε ότι θα ψήφιζε την κ. Ομπάμα – ενώ μόλις το 39% είπε τον Τραμπ.

Τα φαβορί για να αναλάβουν τη θέση του κ. Μπάιντεν σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει, όπως η Καμάλα Χάρις ή ο Γκάβιν Νιούσομ, συγκέντρωσαν  χαμηλότερα ποσοστά από τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του μετά το ντιμπέιτ του CNN – αλλά κανένας εξέχων εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν συγκέντρωσε καλύτερες επιδόσεις από τον κ. Μπάιντεν. Τρεις στους πέντε από το σύνολο των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την εκστρατεία, ενώ μόλις οι μισοί είπαν το αντίστοιχο για τον Τραμπ.

naftemporiki.gr