Skip to main content

Σολτς: Θλιβερή η κατάσταση στη Γαλλία, μιλάμε κάθε μέρα με τον Μακρόν

REUTERS/Lukasz Glowala

Ο Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον σε καθημερινή βάση για να ανταλλάξουν σκέψεις για τον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Και δεν φαίνεται να είναι χαρούμενες συζητήσεις.

«Συζητάμε την κατάσταση, η οποία είναι πραγματικά καταθλιπτική», είπε ο Σολτς σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του (SPD) το βράδυ της Τρίτης.

Οι Γερμανοί ηγέτες συνήθως συνήθως δεν σχολιάζουν ξένες εκλογές. Ο Σολτς, ωστόσο, είπε ότι ελπίζει να αποφευχθεί μια ακροδεξιά κυβέρνηση στη Γαλλία.

«Εγώ σταυρώνω τα δάχτυλά μου ότι οι Γάλλοι, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ τόσο πολύ, η χώρα που σημαίνει τόσα πολλά για μένα, θα καταφέρουν να αποτρέψουν μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός δεξιού λαϊκιστικού κόμματος», είπε ο κ. Σολτς .

Το Βερολίνο πρέπει τώρα να παραμείνει άγκυρα σταθερότητας, υποστήριξε επίσης ο Γερμανός Καγκελάριος, σε μια φαινομενική προσπάθεια να δικαιολογήσει τη συνέχιση της δικής του κυβέρνησης συνασπισμού μετά από το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών που ώθησε τον Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.