Skip to main content

Μπάιντεν: Ήμουν κουρασμένος στο debate, δεν έπρεπε να έχω κάνει τόσα ταξίδια

REUTERS/Elizabeth Frantz

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε ότι δεν ήταν «πολύ έξυπνο» ότι «ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αρκετές φορές»

Ο Τζο Μπάιντεν απέδωσε την εξαιρετικά κακή απόδοσή του στο debate εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στην κούραση μετά από τα απανωτά ταξίδια σε Γαλλία και Ιταλία τον Ιούνιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε ότι δεν ήταν «πολύ έξυπνο» ότι «ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο αρκετές φορές» λίγο πριν από αυτή την τηλεμαχία και ότι αυτό τον είχε οδηγήσει να «κοιμηθεί σχεδόν στη σκηνή», κατά τη διάρκεια συνάντησης με Δημοκρατικούς δωρητές  στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας: «Αυτό δεν είναι δικαιολογία αλλά εξήγηση».

«Δεν άκουσα τους συμβούλους μου», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός υποψήφιος, πέντε ημέρες μετά από το debate με τον Τραμπ, στο οποίο φαινόταν εντελώς χαμένος.

Μέχρι τώρα, το κύριο επιχείρημα των υποστηρικτών του ήταν να πουν ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε μια προσωρινή «κακή βραδιά» και να επισημάνουν ότι υπέφερε από «κρύο» που εμπόδιζε την ομιλία του.

New York Times: Για να υπηρετήσει την πατρίδα του, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα

Πανικός στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Αυτό το ολέθριο ντιμπέιτ προκάλεσε πανικό στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, όπου τίθενται πλέον ανοιχτά ερωτήματα για τις ικανότητες του Τζο Μπάιντεν και το μέλλον της υποψηφιότητάς του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στη Γαλλία από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου, για τις τελετές της απόβασης στη Νορμανδία και για κρατική επίσκεψη. Την ημέρα της άφιξής του, στις 5 Ιουνίου, αφού ταξίδεψε όλη τη νύχτα, έμεινε στο ξενοδοχείο του όλη την ημέρα. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου για τη σύνοδο κορυφής της G7, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ένα προεκλογικό ταξίδι στην Καλιφόρνια.

Για αυτό άλλωστε δεν παρευρέθη και στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν αποσύρθηκε για έξι ημέρες για να προετοιμαστεί για το debate με τους συμβούλους του στην κατοικία Camp David κοντά στην Ουάσινγκτον, διάστημα κατά το οποίο δεν συμμετείχε σε καμία δημόσια δραστηριότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro