Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: «Απόλυτα υπεύθυνος ο Μακρόν για αυτό το χάος», λέει η δήμαρχος του Παρισιού

EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT (φωτ. αρχείου)

Πυρά της Αν Ινταλγκό κατά του Εμανουέλ Μακρόν

Σκληρή κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν άσκησε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία πολιτικά πρόσκειται στους Σοσιαλιστές.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι προφανώς υπεύθυνος για αυτό το χάος», καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος ενήργησε «από καπρίτσιο».

Για την Αν Ινταλγκό, «το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε το RN να έχει την πλειοψηφία στη Συνέλευση», δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού στο France 2 σήμερα Τρίτη το πρωί.

Κατά την άποψή της, «η ακροδεξιά επιτίθεται στις γυναίκες, τις μειονότητες και τους αλλοδαπούς. Αλλά σπέρνουν επίσης το χάος με μια υπερφιλελεύθερη οικονομία».

Λε Πεν: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά δεν έχει νόημα χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

Μπλόκο στο RN

Ως εκ τούτου, η Αν Ινταλγκό υποστηρίζει, όπως και μεγάλο μέρος της αριστεράς, την «απόσυρση των υποψηφίων στην τρίτη θέση για να μπλοκαριστεί το RN της Μαρίν Λε Πεν. Έχουμε παραδείγματα στην Ιταλία και την Αργεντινή», πρόσθεσε. Ως εκ τούτου, καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν έναν «μετριοπαθή δεξιό ή αριστερό» υποψήφιο.

Η δήμαρχος επέμεινε ωστόσο στις διαφωνίες της με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν. «Δεν είναι του γούστου μου, δεν είμαι σε αρμονία με αυτά που υποστηρίζει», αλλά αυτές οι διαφορές «θα συζητηθούν μετά τις εκλογές».

Με πληροφορίες από FranceInfo, Le Figaro