Skip to main content

Ελβετία: Ακόμη 4 αγνοούμενοι μετά την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου

(EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη νοτιοανατολική Ελβετία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο -όπου η κοιλάδα του Μάτζια επλήγη σοβαρά το Σάββατο από καταρρακτώδεις βροχές-, οι τέσσερις νέοι αγνοούμενοι είναι δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι έρευνες συνεχίζονται, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο καντόνι αυτό της νοτιοανατολικής Ελβετίας. Ήδη αγνοείτο η τύχη ενός ανθρώπου.

Στο γειτονικό καντόνι του Βαλέ, στα νοτιοδυτικά, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην κωμόπολη Σάας-Γκρουντ. Επρόκειτο για έναν 67χρονο Γερμανό υπήκοο που παγιδεύτηκε από τα νερά και πνίγηκε σε υπόγειο ξενοδοχείου της πόλης. Σύμφωνα με τις αρχές η τύχη ενός άλλου ανθρώπου εξακολουθεί να αγνοείται σ’ αυτό το καντόνι.

Ο ποταμός Μάτζια παρέσυρε μια γέφυρα κοντά στο Τσέβιο και πλέον δεν υπάρχει  πρόσβαση στο άνω τμήμα της κοιλάδας παρά μόνο με αεροπλάνα και ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να αποκαταστήσει γρήγορα την οδική πρόσβαση. Χθες, Δευτέρα, η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σ’ ένα μέρος της κοιλάδας, καθώς και η παροχή πόσιμου νερού.

Στο καντόνι του Βαλέ, οι βροχές και μια υπερχείλιση του Ροδανού προκάλεσαν πολύ σημαντικές υλικές ζημιές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP