Skip to main content

Στάρμερ για γαλλικές εκλογές: Η αριστερά να δείξει πως μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν τις απαντήσεις

REUTERS/Suzanne Plunkett

«Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική»

Ο ηγέτης των Εργατικών, Σερ Κιρ Στάρμερ, λέει ότι το μάθημα που αντλείται από τις γαλλικές εκλογές είναι ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι και ότι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς.

«Το μάθημα που παίρνω είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές ανησυχίες τόσων πολλών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα που αισθάνονται απογοητευμένοι από την πολιτική, που αισθάνονται ότι είτε η χώρα είναι πολύ διαλυμένη για να επιδιορθωθεί είτε ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τους πολιτικούς εξαιτίας όσων έκαναν οι Συντηρητικοί τα τελευταία 14 χρόνια.

Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό κατά μέτωπο και πρέπει να δείξουμε, την Πέμπτη για το Ηνωμένο Βασίλειο, και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ότι μόνο οι προοδευτικοί έχουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε αυτή τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε ο Στάρμερ.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα προοδευτικό κάλεσμα. Αλλά πρέπει, κάνοντάς το αυτό, να κατανοήσουμε γιατί, σίγουρα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 14 χρόνια χάους και αποτυχίας, οι άνθρωποι αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την πολιτική».

Με πληροφορίες από Guardian