Skip to main content

Μπάιντεν: Η οικογένειά του τον προτρέπει να μην αποσυρθεί μετά το ολέθριο ντιμπέιτ

REUTERS/Brian Snyder

«Βολές» στους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου

Η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν τον προέτρεψε να μην αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με την οικογένειά του στο Καμπ Ντέιβιντ την Κυριακή, με φόντο τις πιέσεις που του ασκούνται προκειμένου να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, τα παιδιά και τα εγγόνια του, του είπαν ότι μπορεί ακόμη να δείξει στους Αμερικανούς ότι είναι ικανός να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Αν και η οικογένειά του φέρεται να αναγνώρισε ότι η απόδοση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ ήταν κακή, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, το Associated Press μετέδωσε ότι οι ισχυρότερες φωνές που παροτρύνουν τον Μπάιντεν να αντισταθεί στις πιέσεις, είναι η σύζυγός του, Τζιλ, και ο γιος του Χάντερ.

«Βολές» στους συμβούλους του προέδρου

Οι συγγενείς του προέδρου λέγεται επίσης ότι ήταν επικριτικοί για τον τρόπο με τον οποίο οι στενότεροι σύμβουλοί του τον προετοίμασαν για το ντιμπέιτ.

Οι πιέσεις για απόσυρση του Μπάιντεν εντάθηκαν με φόντο τη δημοσκόπηση του CBS, βάσει της οποίας μετά το ντιμπέιτ κατεγράφη άλμα 10 μονάδων (στο 46% από 36% τον Φεβρουάριο) στον αριθμό των Δημοκρατικών που πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν έχει αποδυναμωθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και οι ανησυχίες για την ηλικία του και τον χειρισμό των κρίσεων έχουν κλιμακωθεί.