Skip to main content

Γαλλικές Εκλογές: Για τους Ρεπουμπλικανούς, ο εχθρός είναι η Αριστερά

REUTERS/Stephanie Lecocq

Κάλεσμα Σιοτί να υπερψηφιστεί ο Ζορντάν Μπαρντελά

Δεν αλλάζει μυαλά ο Ερίκ Σιοτί, πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών: «Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια επιτυχία. Με τις ψήφους τους οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για αλλαγή και εναλλαγή. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη χώρα μας και να της δώσουμε ένα ένδοξο μέλλον αντάξιο του παρελθόντος της».

«Η ιστορική ένωση που χτίσαμε με τον Ζορντάν Μπαρντελά έβαλε τέλος σε πολλά χρόνια ακινησίας στα δεξιά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη «νίκη που θα φέρει τον Μπαρντελά στο Ματινιόν».

«Καλώ όλους τους Ρεπουμπλικάνους να ακολουθήσουν τον δρόμο που έχω ανοίξει, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να συμμετάσχουν στη νίκη ολόκληρης της δεξιάς!», επισημαίνοντας μια απειλή που είναι «πολύ μεγάλη» και «πολύ κοντά», εννοώντας το Front Populaire.

Μπαρντελά: Απόλυτη στήριξη στον β’ γύρο, για να μην κερδίσει «η συμμαχία των χειρότερων»

Δεν δόθηκε γραμμή

Το ιστορικό κόμμα του Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 10% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αρνήθηκε να καλέσει τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεν έδωσε καθόλου γραμμή ουσιαστικά.

«Όπου δεν έχουμε υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν δίνουμε κατευθύνσεις και αφήνουμε τους Γάλλους να εκφραστούν κατά συνείδηση», ανέφερε το LR σε δελτίο τύπου.

«Ο κίνδυνος που απειλεί τη χώρα μας σήμερα είναι η άκρα αριστερά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του LR, Φρανσουά Ξαβιέ Μπελαμί .

Live – Όλες οι εξελίξεις στις γαλλικές εκλογές