Skip to main content

Η Λευκορωσία ενισχύει την αεράμυνα κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων

TWITTER
Φωτογραφία αρχείου

Η Ουκρανία απέρριψε τις ανησυχίες της Λευκορωσίας

Η Λευκορωσία ανέπτυξε πρόσθετες δυνάμεις αεράμυνας στα σύνορά της με την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι ο νότιος γείτονάς της (Ουκρανία) αποτελεί απειλή για τις «κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής της».

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία απέρριψε τις ανησυχίες της Λευκορωσίας σχετικά με τη μετακίνηση στρατευμάτων και εξοπλισμού της, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να το κάνει επειδή το Μινσκ συνεχίζει να υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του rferl (Radio Gree Europe-Radio Liberty), η Λευκορωσία κατηγόρησε στις 29 Ιουλίου την Ουκρανία ότι μετακινεί δυνάμεις, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό προς τα κοινά τους σύνορα και ισχυρίστηκε επίσης ότι το Κίεβο εντείνει τη δραστηριότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και η Λευκορωσία μοιράζονται σύνορα μήκους σχεδόν 1.100 χιλιομέτρων.

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε αποφασιστικά όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα για να προστατεύσουμε το έδαφός μας και τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας από πιθανές προκλήσεις στον εναέριο χώρο», δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων αεράμυνας της Λευκορωσίας, στις 29 Ιουνίου σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο κανάλι Telegram του υπουργείου Άμυνας.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς, η Ουκρανία

Ο Αντρέι Ντεμτσένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, απέρριψε τους φόβους του Μινσκ για μια υποτιθέμενη συγκέντρωση κοντά στα σύνορα, σημειώνοντας ότι το Μινσκ ήταν αυτό που επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως ορμητήριο για την εισβολή της στην Ουκρανία.