Skip to main content

Ακροδεξιοί εταίροι του Νετανιάχου ζητούν πόλεμο με τη Χεζμπολάχ – «Δεν μπορείς να κάνεις συμφωνία με τους Ναζί»

REUTERS/ Ronen Zvulun

«Ακόμη και αν το Ισραήλ πάει σε πόλεμο, αυτός τελικά θα τελειώσει με κάποιου είδους διπλωματική συμφωνία»

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ μετατράπηκε σε άλλο ένα φραστικό επεισόδιο, καθώς οι ακροδεξιοί υπουργοί πίεσαν για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Times of Israel, ένας καυγάς ξεκίνησε αφού ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ μετέφερε στους υπουργούς ότι επανέλαβε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον την πάγια θέση του Ισραήλ ότι προτιμά μια διπλωματική λύση στην κλιμακούμενη ένταση στον βορρά, αντί να πάει σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.

Κοινή «γλώσσα» ΗΠΑ-Ισραήλ για διπλωματική λύση στο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, χωρίς λεπτομέρειες και χρονοδιάγραμμα

«Η ηρεμία στα σύνορα δεν θα αποκατασταθεί χωρίς πόλεμο με τη Χεζμπολάχ»

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ απάντησε λέγοντας ότι η ηρεμία στα σύνορα δεν θα αποκατασταθεί χωρίς πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.

«Δεν έχουμε μάθει τίποτα από τα τελευταία 20 χρόνια [διπλωματικών] συμφωνιών; Μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, θα βιάσουν τις γυναίκες μας και θα δολοφονήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε ο Γκβιρ σε σχόλια που διέρρευσαν σε διάφορα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντερμέρ επεσήμανε στη συνέχεια ότι ακόμη και αν το Ισραήλ πάει σε πόλεμο, αυτός τελικά θα τελειώσει με κάποιου είδους διπλωματική συμφωνία.

Ο Μπεν Γκβιρ απάντησε ότι μια συμφωνία με τη Χεζμπολάχ δεν είναι απαραίτητη επειδή το Ισραήλ θα νικήσει την τρομοκρατική ομάδα.

Νετανιάχου: Διπλωματική συμφωνία υπό όρους, είναι προτιμώμενη επιλογή

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρενέβη, υποστηρίζοντας ότι μια διπλωματική συμφωνία με τους κατάλληλους όρους είναι η προτιμώμενη επιλογή του Ισραήλ.

Ο Μπεν Γκβίρ πέρασε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας ότι «Μια συμφωνία με τη Χεζμπολάχ θα οδηγήσει σε μια νέα 7η Οκτωβρίου. Δεν μπορείς να κάνεις συμφωνία με τους Ναζί»