Skip to main content

Μπάιντεν για debate: Καλά τα πήγα

REUTERS/Elizabeth Frantz

Σε diner σταμάτησε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά το debate

Μπορεί η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ να θεωρούν ότι ο Τζο Μπάιντεν απογοήτευσε στο πρώτο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο ίδιος όμως φαίνεται να θεωρεί πως τα πήγε καλά.

«Πιστεύω πως τα καταφέραμε καλά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν, φεύγοντας από το debate, σταμάτησε σ’ ένα εστιατόριο της Τζόρτζια όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του για να το παρακολουθήσουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι «δύσκολο να συζητάς με έναν ψεύτη».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήλπιζε να οικοδομήσει νέο ώθηση στην επανεκλογή του, συμφωνώντας σε ένα πρόωρο debate Αντίθετα, οι διακοπές και η ασύνδετη απόδοσή του το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε κύμα πανικού μεταξύ των Δημοκρατικών και άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος.

Κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών, ο κ. Μπάιντεν με δυσκολία προσπάθησε να εκπληρώσει τις γραμμές του και να αντιμετωπίσει έναν αιχμηρό, πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητα του νυν προέδρου να διεξάγει μια δυναμική και ανταγωνιστική εκστρατεία τέσσερις μήνες πριν. η εκλογή. Αντί να διαλύσει τις ανησυχίες για την ηλικία του, ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, το έκανε κεντρικό θέμα.

Με πληροφορίες από New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για το debate 

Καθαρή νίκη Τραμπ στο debate με Μπάιντεν: Μεταναστευτικό, αμβλώσεις, Ουκρανία και…προσωπικές προσβολές στο μενού (βίντεο)