Skip to main content

«Το ΕΛΚ σχημάτισε συνασπισμό ψεμάτων», δηλώνει ο Όρμπαν

Φωτ. REUTERS/Johanna Geron

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ούγγρος πρωθυπουργός

«Δεν υποστηρίζουμε αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία του ΕΛΚ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, την ώρα που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.

Ειδικότερα σε ανάρτηση στο Χ, (πρώην twitter), ο Βίκτορ Όρμπαν κάνει λόγο για «επαίσχυντη συμφωνία» μεταξύ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Renew (Φιλελευθέρων) για τα κορυφαία πόστα των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν. Το ΕΛΚ σχημάτισε συνασπισμό ψεμάτων με την αριστερά και τους φιλελεύθερους. Δεν υποστηρίζουμε αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία» σημείωσε.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (24/6), ο Βίκτορ Όρμπαν στο πλαίσιο διμερής συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι και αναφερθείς στα πρόσωπα που αναμένεται να «κλειδώσουν» στα καίρια αξιώματα της ΕΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  «υπάρχουν τρία κόμματα, τα οποία σχηματίζουν συνασπισμό και μοιράζονται τις κορυφαίες θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων. Αυτή η φιλοσοφία δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεργασίας. Θα υπάρχει μια πλειοψηφία, μια μειοψηφία, μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση. Το αρχικό ευρωπαϊκό σχέδιο βασιζόταν στην συμμετοχή όλων, μεγάλων και μικρών, διότι καμία χώρα δεν πρέπει να νιώθ»ει ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την κομματική συμφωνία για το μοίρασμα των κύριων θέσεων των ευρωπαϊκών θεσμών».

Όρμπαν: Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την κομματική συμφωνία για το μοίρασμα κύριων θέσεων ευρωπαϊκών θεσμών