Skip to main content

Ο Σολτς επιβεβαιώνει τη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συνθέσουν τα αξιώματα της ΕΕ

REUTERS/Liesa Johannssen

«Από τη δική μου άποψη, αυτές αποτελούν μια καλή σύνθεση και είναι σαφείς αποφάσεις για ένα καλό ευρωπαϊκό μέλλον»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξήρε την προτεινόμενη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια ως τη βάση για «ένα καλό ευρωπαϊκό μέλλον».

Reuters: «Κλείδωσαν» Φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλλας

Τρεις κυρίαρχες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να αναλάβει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, σοσιαλιστής, θα πρέπει να αναλάβει το τιμόνι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να διαδεχθεί τον Σαρλ Μισέλ στην προεδρία των συνόδων κορυφής της ΕΕ.

Αλλά και το αξίωμα του Ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής με την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλλας. Ένθερμης υποστηρίκτριας της Ουκρανίας.

Χρειάζεται τώρα την υποστήριξη των ηγετών της ΕΕ και η φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει μυστική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να κερδίσει την επανεκλογή της.

«Από τη δική μου άποψη, αυτές αποτελούν μια καλή σύνθεση και είναι σαφείς αποφάσεις για ένα καλό ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε ο Σολτς στους βουλευτές στο Βερολίνο ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πηγή AP