Skip to main content

Καυστικό σχόλιο Γιούροβα για το «τραμπικό» σύνθημα της Ουγγρικής Προεδρίας: «Δεν είναι πολύ πρωτότυπο»

Emilie GOMEZ/EUROPEAN UNION

Η Βέρα Γιούροβα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια τοποθετήθηκε για το σλόγκαν

Το moto της Ουγγρικής προεδρίας, Make Europe Great Again, μάλλον ξένισε αρκετούς, καθώς θυμήθηκαν το αντίστοιχο Make America Great Again του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ αυτών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Βέρα Γιούροβα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια, έκανε μια καυστική δήλωση για το τραμπικής έμπνευσης σλόγκαν: «Ε, δεν είναι πολύ πρωτότυπο, έτσι δεν είναι;» είπε γελώντας.

Έκανε τα σχόλια στο κατώφλι του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, όπου η παραβίαση των αξιών του μπλοκ από τη Βουδαπέστη ήταν ένα θέμα συζήτησης. Η Επίτροπος σημείωσε πως η Κομισιόν είχε «παρατηρήσεις» σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία, υπό τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, βρίσκεται σε διαμάχη με τις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια για ζητήματα όπως η μετανάστευση και η υποστήριξη προς την Ουκρανία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε στη Βουδαπέστη 200 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ για το άσυλο.

Η Βέρα Γιούροβα πρόσθεσε ότι η προεδρία του Συμβουλίου θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για την ουγγρική κυβέρνηση «να δείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει και να κάνει το καθήκον ως έντιμος διαμεσολαβητής, που είναι ο ρόλος της προεδρίας».

naftemporiki.gr