Skip to main content

Εξωγήινοι ή φαρσέρ; Ένας τεράστιος, γυαλιστερός μονόλιθος «ξεφύτρωσε» στα βουνά τους Λας Βέγκας

X (Las Vegas Metropolitan Police Department)

Από το 2020 και μετά έχουν κάνει την εμφάνισή τους μία σειρά από περίεργοι μονόλιθοι που παραπέμπουν στην Οδύσσεια του Διαστήματος

Ένας περίεργος μονόλιθος που βρέθηκε να προεξέχει σε μια απομακρυσμένη οροσειρά κοντά στο Λας Βέγκας απομακρύνθηκε από τις αρχές. Το πώς έφτασε εκεί, όμως, παραμένει άλυτο μυστήριο.

«Παραμένει άγνωστο πώς έφτασε το αντικείμενο στη θέση του ή ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος», ανέφερε η αστυνομία του Λας Βέγκας σε μια σειρά αναρτήσεων στο X, ανακοινώνοντας την αφαίρεση του αστραφτερού πρίσματος ύψους περίπου 1,85 μέτρων.

Η ανακάλυψή του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η γρήγορη αφαίρεσή του για λόγους δημόσιας ασφάλειας και εν μέσω περιβαλλοντικών ανησυχιών, αναβίωσε ένα μυστήριο της εποχής της πανδημίας που αιχμαλώτισε τη φαντασία του κοινού όταν άρχισαν λαμπεροί μονόλιθοι, που παραπέμπουν στην ταινία του “2001: A Space Odyssey” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ,  να κάνουν από το πουθενά την εμφάνισή τους.

Μέλη της αστυνομικής ομάδας έρευνας και διάσωσης του Λας Βέγκας βρήκαν το αντικείμενο κοντά στο Gass Peak, μέρος του τεράστιου Καταφυγίου Άγριας Ζωής της Ερήμου όπου μπορούν να βρεθούν πρόβατα και χελώνες της ερήμου να περιφέρονται.

Το απόκοσμο αντικείμενο στην έρημο της Γιούτα και άλλοι μονόλιθοι

Ήταν η τελευταία ανακάλυψη σε μια σειρά από μυστηριώδεις στήλες που έχουν εμφανιστεί από το 2020. Τον Νοέμβριο εκείνου του έτους ένας παρόμοιος μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε βαθιά στην έρημο της Γιούτα, σε ένα τοπίο που θυμίζει τον Κόκκινο Πλανήτη, τον Άρη. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν μονόλιθοι στη Ρουμανία, ήστην κεντρική Καλιφόρνια, στο Νέο Μεξικό και στη διάσημη οδό Fremont στο κέντρο του Λας Βέγκας.

Όλοι τους εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκαν, γεγονός που ήρθε να εντείνει το μυστήριο για την προέλευσή τους. Οι θεωρίες για εξωγήινους δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. «Αυτό το πράγμα δεν είναι από άλλο κόσμο», είχε ξεκαθαρίσει τότε ο υπολοχαγός Νικ Στριτ του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα.

Ο μονόλιθος της Γιούτα, που πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος της σειράς, ήταν σε μια περιοχή τόσο απομακρυσμένη που οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν αμέσως τη θέση του από φόβο μήπως χαθούν ή εγκλωβιστούν άνθρωποι ενώ προσπαθούσαν να το βρουν.

Ωστόσο κάποια στιγμή έγιναν γνωστές οι συντεταγμένες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να φτάνουν ορδές περίεργων τουριστών που ήθελαν να δουν και να αγγίξουν το απόκοσμο αντικείμενο, ισοπεδώνοντας φυτά με τα αυτοκίνητά τους και αφήνοντας πίσω ανθρώπινα απόβλητα.