Skip to main content

Λίβανος: Προειδοποιήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

(POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Η κατάσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολάχ είναι πολύ ανησυχητική, δήλωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ

Καμπανάκι χτυπούν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και Υπουργοί για τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στη Γάζα στον Λίβανο, που μπορεί να οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε πως ο πόλεμος είναι στα πρόθυρα επέκτασης από τη Γάζα στον Λίβανο

Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο η Χεζμπολάχ να απειλεί την Κύπρο, μέλος της ΕΕ: «Βρισκόμαστε εν μέσω δύο φρικτών πολέμων, οι οποίοι ταλανίζουν την υφήλιο. Tην ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ειδικά για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να πούμε ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία, εξακολουθεί να υπάρχει κλιμάκωση και επέκταση των εχθροπραξιών. Συνιστά απαράδεκτη ενέργεια η απειλή εναντίον κράτους μέλους, κατά της υπόστασης και της κυριαρχίας του. Στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου, η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται ωμά και κυνικά».

Νετανιάχου: Οι έντονες μάχες εναντίον της Χαμάς φτάνουν στο τέλος τους- Δεν τελείωσε ο πόλεμος

«Η κατάσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολάχ είναι πολύ ανησυχητική, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, προσερχόμενη στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ταξιδέψει στον Λίβανο.

«Μια περαιτέρω κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τους ανθρώπους στην περιοχή», τόνισε η Μπέρμποκ.