Skip to main content

Ισραηλινός στρατός: Με χτύπημα από αέρος εξόντωσε ηγετικό στέλεχος της «Χαμάς Λιβάνου» (βίντεο)

Φωτογραφία αρχείου

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ισραηλινό αεροσκάφος «εξαπέλυσε πλήγμα στην Μπεκάα για να εξουδετερώσει τον τρομοκράτη» Αϊμάν Γκοτμέχ

Ηγετικό στέλεχος της Τζαμάα Ισλαμίγια, δηλαδή του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος που πρόσκειται στην παλαιστινιακή Χαμάς, εξοντώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαινε στον ανατολικό Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την είδηση.

«Ένας ηγετικό στέλεχος των Δυνάμεων αλ Φαζρ της Τζαμάα Ισλαμίγια, ο Αϊμάν Γκοτμέχ σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στην Χιάρα στη δυτική Μπεκάα», είπε η πηγή ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου, η Τζαμάα Ισλαμίγια ίδρυσε μια ένοπλη πτέρυγα, τις Δυνάμεις αλ Φαζρ, για να πολεμήσει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος επίθεσης στην Χιάρα, προσθέτοντας ότι το θύμα είχε καταγωγή από την τοποθεσία Λάλα, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Το ΑΝΙ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ισραηλινό αεροσκάφος «εξαπέλυσε πλήγμα στην Μπεκάα για να εξουδετερώσει τον τρομοκράτη» Αϊμάν Γκοτμέχ, «τρομοκρατικό πράκτορα υπεύθυνο για την προμήθεια όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Τζαμάα Ισλαμίγια στον Λίβανο, καθώς και την ανάπτυξη τρομοκρατικών υποδομών στην περιοχή».

Ο Αϊμάν Γκοτμέχ «εξουδετερώθηκε λόγω της εμπλοκής του στην προώθηση και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων εναντίον του Ισραήλ (…) και των Ισραηλινών αμάχων, στο άμεσο μέλλον», πρόσθεσε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ