Skip to main content

Το Ιράν στο «πλευρό» της Χεζμπολάχ: «Μπορεί να υπερασπιστεί τον Λίβανο ενάντια του Ισραήλ»

REUTERS/Eduardo Munoz

Απειλές κατά του Ισραήλ σε περίπτωση που κάνει σπασμωδικές κινήσεις

Με ανάρτηση στο Χ, (πρώην twitter), η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Λίβανο και την Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει στην ανάρτηση «η Χεζμπολάχ μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ μετά την προειδοποίηση του ανώτερου συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την ενέργεια και επενδύσεις».

«Η Χεζμπολάχ, έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον Λίβανο – ίσως έχει έρθει η ώρα για την αυτοκαταστροφή αυτού του παράνομου καθεστώτος», πρόσθεσε.

«Οποιαδήποτε απερίσκεπτη απόφαση του κατοχικού ισραηλινού καθεστώτος για να διασωθεί θα μπορούσε να βυθίσει την περιοχή σε έναν νέο πόλεμο».

Οι εντάσεις μεταξύ των εθνών έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, με σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών κατά μήκος των κοινών τους συνόρων.

Γκουτέρες: Ο Λίβανος δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μια Γάζα

Ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Γκουτέρες: Ο Λίβανος δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μια Γάζα

Παράλληλα, τονίζει ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ εργάζονται για να ηρεμήσουν την κατάσταση και να αποτρέψουν εσφαλμένους υπολογισμούς.

«Μια βιαστική κίνηση – ένας λάθος υπολογισμός – θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή που ξεπερνά κατά πολύ τη συνοριακή περιοχή, και ειλικρινά, ξεπερνά κάθε φαντασία», είπε σε δημοσιογράφους. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: Οι άνθρωποι της περιοχής και οι άνθρωποι παγκοσμίως δεν μπορούν να αντέξουν ο Λίβανος να μετατραπεί σε μια άλλη Γάζα».