Skip to main content

Αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από την Αρμενία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/REUTERS

Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ της Αρμενίας, η χώρα πάντα υποστήριζε μια ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος

Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας σημειώνει ότι «η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση είναι ένα από τα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής ατζέντας που απαιτεί επίλυση. Η Δημοκρατία της Αρμενίας απορρίπτει κατηγορηματικά τη στόχευση υποδομών, τη βία κατά του άμαχου πληθυσμού και την ομηρία και σύλληψη αμάχων κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης και συμμερίζεται τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας για απελευθέρωσή τους χωρίς προϋποθέσεις».

Λύση 2 κρατών

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Αρμενία πάντα υποστήριζε μια ειρηνική και συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος, τασσόμενη υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

«Με βάση τα παραπάνω και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, η Δημοκρατία της Αρμενίας αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους: Γιατί τώρα και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος