Skip to main content

Δήμαρχος Παρισιού: Η πόλη και οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραμείνουν προπύργια του ανθρωπισμού, ακόμα κι αν κερδίσει η ακροδεξιά

REUTERS/Benoit Tessier

Υπενθύμισε την ιστορία του Παρισιού ως «γη της αντίστασης»

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, διεμήνυσε σήμερα πως το Παρίσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα παραμείνουν προπύργια ανθρωπισμού και αντίστασης, ακόμα κι αν επικρατήσει η ακροδεξιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Ινταλγκό υπενθύμισε την ιστορία του Παρισιού ως «γη της αντίστασης», αναφερόμενη σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως η Γαλλική Επανάσταση, η Κομμούνα του Παρισιού, η αντίσταση κατά του καθεστώτος του Βισύ και η Απελευθέρωση το 1944.

Ανησυχίες για την άνοδο της ακροδεξιάς

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την πιθανή άνοδο του Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν στην εξουσία. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε το RN να έρθει στην εξουσία. Πάντα πολεμούσαμε την ακροδεξιά, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, επενδύοντας μαζικά σε εργατικές γειτονιές, υπερασπίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.»

Τόνισε ότι επίσης το Παρίσι ενσαρκώνει τις ίδιες αξίες με τον Ολυμπισμό, όπως ο ανθρωπισμός, και διαβεβαίωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι χαρούμενοι, δημοφιλείς και ανοιχτοί στον κόσμο, παρά τις πολιτικές αναταράξεις. Τέλος, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση των Αγώνων δεν θα επηρεαστεί από μια πιθανή αλλαγή εξουσίας και ότι οι τεχνικές προετοιμασίες είναι ολοκληρωμένες χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικό σχέδιο σχετικά με την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ