Skip to main content

Π. Στάνο για απειλές Νασράλα: Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων

Την ξεκάθαρη στήριξη της ΕΕ προς την Κύπρο μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: Αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της «έχει γίνει μέρος του πολέμου»

Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ και η Κύπρος είναι ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο και την δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολά ο πρόεδρος της Κύπρου» .

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Κύπρο και να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Κύπρο και γι’ αυτό στηρίζουμε τη δήλωση που εκδόθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο» προσέθεσε.

Απάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ , Χασάν Νασράλα, και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ν. Χριστοδουλίδης σε Νασράλα: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στις πολεμικές συρράξεις»

Ειδικότερα ξεκαθάρισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».

Οι απειλές Νασράλα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα τόνισε την Τετάρτη ότι αν η Κύπρος επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της για στρατιωτικές επιχειρήσεις, αυτό θα σημαίνει ότι «έχει γίνει μέρος του πολέμου» και η Χεζμπολάχ «θα την αντιμετωπίσει» αναλόγως.

Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: Αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της «έχει γίνει μέρος του πολέμου»

Σε ομιλία του, ο Νασράλα επεσήμανε ότι ο πόλεμος που «επιβάλλει» το Ισραήλ στον Λίβανο θα κάνει τη στρατιωτική ομάδα να συνεχίσει τις μάχες χωρίς «κανόνες, χωρίς ανώτατα όρια».