Skip to main content

Ν. Χριστοδουλίδης σε Νασράλα: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στις πολεμικές συρράξεις»

Τι απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις «απειλές» της Χεζμπολάχ

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ , Χασάν Νασράλα, και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ειδικότερα ξεκαθάρισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», επεσήμανε.

Και επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος.

«Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν»

Σύμφωνα με το philenews, ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν». Πρόσθεσε, πως αυτό γίνεται μέσω της διπλωματικής οδού.

Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις» κάτι που «σε καμία απολύτως περίπτωση» δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε.

Η απειλή Νασραλα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τετάρτη ότι αν η Κύπρος επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της για στρατιωτικές επιχειρήσεις, αυτό θα σημαίνει ότι «έχει γίνει μέρος του πολέμου» και η Χεζμπολάχ «θα την αντιμετωπίσει» αναλόγως.

Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: Αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της «έχει γίνει μέρος του πολέμου»

Σε ομιλία του, ο Νασράλα επεσήμανε ότι ο πόλεμος που «επιβάλλει» το Ισραήλ στον Λίβανο θα κάνει τη στρατιωτική ομάδα να συνεχίσει τις μάχες χωρίς «κανόνες, χωρίς ανώτατα όρια».