Skip to main content

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ο Κιμ χάρισε στον Πούτιν ένα ζευγάρι σκύλους

Φωτ. KCNA via REUTERS

Μια λιμουζίνα μεταξύ των δώρων του Ρώσου προέδρου στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ένα ζευγάρι σκύλοι ράτσας Πουνγκσάν ήταν μεταξύ των δώρων που χάρισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Κιμ και Πούτιν εμφανίζονται να κοιτάζουν τους δύο σκύλους, οι οποίοι είναι δεμένοι σε έναν περιφραγμένο χώρο. Τα Πουνγκσάν είναι ράτσα κυνηγετικών σκύλων που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ τάισε ένα άλογο που βρισκόταν στον ίδιο κήπο, με τον Πούτιν να χαϊδεύει το κεφάλι του ζώου. Οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας έχουν φωτογραφηθεί στο παρελθόν να κάνουν ιππασία.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν είχε δεχθεί επίσης ένα ζευγάρι λευκά Πουνγκσάν -με τα ονόματα «Γκόμι» και «Σονγκγκάνγκ»- από τον Κιμ το 2018, σε μια περίοδο κατά την οποία υπήρχε βελτίωση στις διακορεατικές σχέσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Μια λιμουζίνα μεταξύ των δώρων του Ρώσου προέδρου

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες, Τετάρτη, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε επίσης έργα τέχνης ως δώρα.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν χάρισε στον Κιμ μία ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus, ένα σετ τσαγιού και ένα μικρό ξίφος ναυάρχου, σύμφωνα με τον Γιούρι Ουσάκοφ.

Κιμ – Πούτιν: Αμυντικό σύμφωνο και μετασοβιετικό υπερθέαμα στην Πιονγιάνγκ

Ρωσία και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν σε αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης

Συμφωνία για αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης υπέγραψαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη συνάντησή τους στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επί του παρόντος, δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους συνδρομή προβλέπει η συμφωνία, η οποία περιγράφεται ως «συνολική στρατηγική εταιρική σχέση».