Skip to main content

Νασράλα: Δεν θέλουμε «ολοκληρωτικό πόλεμο», απλά υποστηρίζουμε τη Χαμάς

Al-Manar via REUTERS

«Το Ισραήλ μπορεί μόνο μιλάει για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου πολέμου, αλλά δεν είναι ικανό να τον διεξάγει» - Η απειλή για εισβολή στη Γαλιλαία

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι η σιιτική οργάνωση δεν θέλει «ολοκληρωτικό πόλεμο», αλλά λειτουργεί μόνο για την υποστήριξη της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ μπορεί μόνο να μιλάει για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου πολέμου, αλλά δεν είναι ικανό να τον διεξάγει.

Σε μια τελετή μνήμης για τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ Ταλέμπ Αμπντουλάχ, γνωστό και ως Αμπού Ταλέμπ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα μαζί με άλλους τρεις πράκτορες, ο Νασράλα εκφωνεί έναν μακρύ επικήδειο επαινώντας τον.

Σχολιάζοντας την κλιμακούμενη σύγκρουση με το κράτος του Ισραήλ, ο Νασράλα λέει ότι χάρη στις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός αναγκάστηκε να εκτρέψει πόρους από τη Γάζα.

Ισχυρίζεται, δε, ότι το Ισραήλ έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες ως αποτέλεσμα της εκκένωσης των πόλεων στα βόρεια σύνορα και της διακοπής των γεωργικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Παρά τις στρατιωτικές και οικονομικές ζημιές, οι Ισραηλινοί ηγέτες δεν είναι πρόθυμοι να παραδεχθούν το μέγεθος της ζημιάς, ισχυρίζεται ο Νασράλα, προκειμένου να μην ασκήσουν πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προτεραιότητα του οποίου παραμένει ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ηγέτης της τρομοκρατίας ειρωνεύεται επίσης το Ισραήλ που ισχυρίζεται ότι διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή, σημειώνοντας ότι οι IDF δεν κατάφεραν ακόμη να διαλύσουν πλήρως τις δυνάμεις της Χαμάς στη Ράφα, παρά την χερσαία επιχείρηση που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες.

Επιπλέον απείλησε λέγοντας ότι «η εισβολή στη Γαλιλαία είναι ένα θέμα που παραμένει στην ημερήσια διάταξη, αν η σύγκρουση κλιμακωθεί».

Με πληροφορίες από Times of Israel