Skip to main content

Πούτιν – Κιμ: Μια λιμουζίνα, ένα σετ τσαγιού και ένα ξίφος τα δώρα του Ρώσου προέδρου στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Φωτ. Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

O Πούτιν έλαβε ως δώρα διάφορα έργα τέχνης

Μία ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus, ένα σετ τσαγιού και ένα μικρό ξίφος ναυάρχου, ήταν τα δώρα που χάρισε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πούτιν έλαβε ως δώρα διάφορα έργα τέχνης.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο βορειοκορεάτης ηγέτης υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πουτιν έγινε δεκτός στην Πιονγκγιάνγκ από χιλιάδες, ενθουσιώδεις κατοίκους της κορεατικής πρωτεύουσας, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να εκφράζει την «πλήρη στήριξή» του για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και να υπόσχεται ισχυρότερους στρατηγικούς δεσμούς με τη Μόσχα, σύμφωνα με το Reuters.

Λίγο νωρίτερα ο Κιμ είχε υποδεχθεί προσωπικά τον Πούτιν στον αεροδρόμιο με μία θερμή αγκαλιά.

Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Κορέα εδώ και 24 χρόνια και έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων των ΗΠΑ για μεταφορές όπλων από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ στη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο στην Ουκρανία.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο και η μεταφορά στην κεντρική πλατεία

Ο Κιμ υποδέχθηκε τον Πούτιν στο διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν, που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, νωρίς την Τετάρτη, και στη συνέχεια έφυγαν με τη λιμουζίνα του Πούτιν, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες συνόδευαν το όχημα, ενώ φρουροί ασφαλείας είχαν παραταχθεί στη διαδρομή.

Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Οι δυο τους ξεκίνησαν τις επίσημες συνομιλίες τους γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το μενού των συζητήσεων

Το ταξίδι του Πούτιν έρχεται μετά το ταξίδι του Κιμ στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, το οποίο όπως έδειξαν αργότερα οι δορυφορικές εικόνες ακολουθήθηκε από μια τεράστια αύξηση στις μεταφορές όπλων.

Θερμή υποδοχή Πούτιν από τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα (βίντεο, φωτογραφίες)