Skip to main content

Διαψεύδει η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι τον «θάνατό» του

Διαψεύδει η γυναίκα του τον θάνατό του

Η είδηση ​​του θανάτου του Νόαμ Τσόμσκι που μεταδόθηκε από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, είναι  ψευδής, όπως δήλωσε η σύζυγός του Βαλέρια.

Η διάψευση  της είδησης διαδόθηκε στα social media από άτομα του στενού περιβάλλοντος του διανοούμενου. Ο 95χρονος Αμερικανός κοινωνιολόγος και γλωσσολόγος, που θεωρείται ένας από τους διανοούμενους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και επικριτικός στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τι πυροδότησε τις φήμες

«Ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε. Νωρίς σήμερα το πρωί, τον σκεφτόμουν όταν ρωτούσα σε μια ανάρτηση τους αναγνώστες μου αν γνωρίζουν κάποιον ζωντανό φιλόσοφο που να αξίζει αυτόν τον τίτλο. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν αυτός. Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πια. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, τη μνήμη και το έργο του οποίου πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή!» έγραψε ωστόσο ο συγγραφέας Martin Janello, πυροδοτώντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν.

To όνομα του Τσόμσκι ήταν στα trends του Χ την Τρίτη, καθώς οι ψευδείς αναφορές για τον θάνατό του ήταν πολλές. Το Jacobin και το New Statesman δημοσίευσαν νεκρολογίες , αν και το πρώτο άλλαξε τον τίτλο του από “Θυμόμαστε τον Νόαμ Τσόμσκι” σε “Ας τιμήσουμε τον Νόαμ Τσόμσκι”.

Η απουσία του Τσόμσκι από τα φώτα της δημοσιότητας τροφοδότησε εικασίες για την υγεία του , με αποκορύφωμα μια έκρηξη αφιερωμάτων το Σαββατοκύριακο.