Skip to main content

Αμερικανική τράπεζα απολύει υπαλλήλους για το αυτόματο mouse που τους εμφάνιζε να δουλεύουν

EPA/JUSTIN LANE

Παρίσταναν ότι εργάζονταν κρατώντας τις οθόνες και τα πληκτρολόγιά τους ενεργά

Σε απολύσεις τουλάχιστον 10 υπαλλήλων προχώρησε η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo με το αιτιολογικό της ….«προσομοίωσης δραστηριότητας πληκτρολογίου».

Τι είναι αυτό; Παρίσταναν ότι εργάζονταν κρατώντας τις οθόνες και τα πληκτρολόγιά τους ενεργά με τη βοήθεια ενός ειδικού ποντικιού που πωλείται όχι πάνω από 20 δολάρια στο διαδίκτυο

Πρόκειται για συσκευές που διατηρούν την οθόνη ενεργή και μετακινούν τον κέρσορα με τυχαία πλην πειστικά μοτίβα.

Η χρήση των συγκεκριμένων συσκευών απογειώθηκε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Με τους υπαλλήλους να μην είναι πλέον στριμωγμένοι κάτω από λάμπες φθορισμού και να τρώνε τις θλιβερές σαλάτες γραφείου, πολλά αφεντικά έπρεπε να βρουν τρόπους να δουν αν όντως οι εργαζόμενοί τους δούλευαν ή απλώς περνούσαν την ώρα τους.

Bossware..

Παρόλο που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί από το σπίτι, δεν έλειψαν εκείνα τα στελέχη υιοθέτησαν το λεγόμενο «bossware» για να παρακολουθούν τους φορητούς υπολογιστές του προσωπικού τους.

Και για να είμαστε δίκαιοι, σχολιάζει το CNN, ναι πολλοί εργαζόμενοι μερικές φορές απομακρύνονται για , προσέχοντας εγωιστικά τις προσωπικές μας δουλειές, όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους ή να ατενίζουν έξω από το παράθυρο απλώς αναλογιζόμενοι τη ματαιότητα του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση στην Wells Fargo κάποιοι συνελήφθησαν να «κλέβουν».

Δεν είναι ξεκάθαρο αν δούλευαν από το σπίτι ή από μια παραλία ή τι έκαναν αντί να εργάζονται. Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις απολύσεις, λέγοντας μόνο ότι «η Wells Fargo κρατά τους υπαλλήλους με τα υψηλότερα πρότυπα και δεν ανέχεται την ανήθικη συμπεριφορά».

«Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται την ανάγκη να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια συσκευή (jigler mouse).

«Και αυτό είναι σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος», σχολιάζουν στο CΝΝ στελέχη από τον τομέα του human resources management.