Skip to main content

Γαλλία: Αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Μακρόν – Διαψεύδονται οι πληροφορίες για παραίτηση

LUDOVIC MARIN/Pool via REUTERS

Δίπολο δημοκρατικών και εξτρεμιστικών δυνάμεων θέτει το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της πανωλεθρίας που υπέστη το κόμμα του στις Ευρωεκλογές, κάτι που τον ώθησε να αποφασίσει έκτακτες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου θα υποδείξει «την κατεύθυνση που πιστεύει ότι είναι σωστή για το Έθνος» ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών αναβλήθηκε από την Τρίτη για την Τετάρτη το μεσημέρι, ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

Από κάποια γαλλικά μέσα, κυρίως από το Europe 1, κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες για παραίτηση του Γάλλου προέδρου, αλλά διαψεύστηκαν από κύκλους του Ελιζέ.

Πάντως στη Γαλλία η απόδοση των 10ετών τίτλων εκτινάχθηκε έως και 10 μονάδες βάσης στο 3,32%, βάζοντάς τους σε τροχιά τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2020. Το selloff διεύρυνε το spread σε ισοδύναμα γερμανικά ομόλογα σε 64 μονάδες βάσης, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο σε βάση κλεισίματος.

Πολιτικός σεισμός στην Ε.Ε. από την εκλογική ταπείνωση Μακρόν -Σολτς

«Η πολιτική εντολή που ζήτησε ο Μακρόν έχει ξεκινήσει. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από τη μια πλευρά, οι εξτρεμιστικές δυνάμεις από την άλλη, έχουν πάρει τις θέσεις τους», εκτιμά η ίδια πηγή.

Διαβάστε σχετικά