Skip to main content

Γαλλία: Συμμαχία με τους Ρεπουμπλικανούς αναζητά ο Μπαρντελά

EPA/Guillaume Horcajuelo

«Σταματήστε να είστε το δεκανίκι του Μακρόν»

Μπορεί και στις δημοσκοπήσεις να φαίνεται να σαρώνει -ξανά- ο Εθνικός Συναγερμός των Λε Πεν – Μπαρντελά θέλει να εδραιώσει την εκλογική του βάση ζητώντας ενότητα,

«Θέλω να οικοδομήσω την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία. Πιστεύω ότι το Rassemblement National μπορεί να κερδίσει αυτές τις βουλευτικές εκλογές και γι’ αυτό προσεγγίζω άλλες πολιτικές ομάδες και τους προτείνω να συνεργαστούν μαζί μου σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» τόνισε ο Ζορντάν Μπαρντελά μιλώντας στο γαλλικό RTL σήμερα Τρίτη το πρωί.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είχε αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους που δεν ανήκουν στην πολιτική μου οικογένεια, με στελέχη των Ρεπουμπλικανών, με τη Μαριόν Μαρεσάλ…».

Η Μαριόν Μαρεσάλ είναι η ανιψιά της Λε Πεν, με την οποία έχουν μια ταραχώδη σχέση. Ήταν υποψήφια με το ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ (σ.σ.).

Πολιτικός σεισμός στην Ε.Ε. από την εκλογική ταπείνωση Μακρόν -Σολτς

Ο πρόεδρος του κόμματος με τη φλόγα βρήκε την ευκαιρία να ανακοινώσει την υποστήριξη του RN για τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών του Ερίκ Σιοτί (Les Républicains): «Στους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το πολιτικό μου κίνημα για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, δεν θα υπάρχουν μόνο άνθρωποι από την Εθνική Συσπείρωση, εκεί θα είναι επίσης άνθρωποι από τους Ρεπουμπλικάνους».

Διευκρίνισε πάντως παράλληλα ότι «θα υπάρχουν παντού υποψήφιοι του RN». «Πραγματικά καλώ τους Ρεπουμπλικάνους να πάψουν να είναι το πολιτικό δεκανίκι του Εμανουέλ Μακρόν, […] ελάτε να εργαστείτε μαζί μας, σας απλώνω το χέρι μου όπως έκανα πάντα», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Κοινό μέτωπο της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές