Skip to main content

Χαμάς: Πάνω από 200 νεκροί στην επιχείρηση του Ισραήλ για απελευθέρωση ομήρων

REUTERS/Ramadan Abed

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Και όμηροι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τη Χαμάς

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα τους και ορισμένοι όμηροι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δυνάμεων του Ισραήλ για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τους Παλαιστινίους.

Η Χαμάς δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 210 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Νουσέιρατ. «Ο αριθμός των θυμάτων του μακελειού που διέπραξε η ισραηλινή κατοχική δύναμη στον καταυλισμό της Νουσέιρατ ανέρχεται σε 210 μάρτυρες και περισσότερους από 400 τραυματίες», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Χαμάς, χωρίς να κάνει αναφορά σε απελευθέρωση ομήρων.

Από την πλευρά του, ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, δήλωσε ότι μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ.

Ο Αμπάς ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι η «αντίσταση θα συνεχιστεί».

Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αιματηρή σφαγή που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις» στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ.

Ισραήλ: Διάσωση 4 ομήρων

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τη διάσωση τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων (τρεις άνδρες και μία γυναίκα). Και οι τέσσερις είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Supernova.

Οι όμηροι, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, διασώθηκαν από δύο διαφορετικά σημεία στη Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν υποχωρεί μπροστά στην τρομοκρατία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.