Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να πλήττει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

TT News Agency/Henrik Montgomery via REUTERS

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», επαναλαμβάνει ο Στόλτενμπεργκ

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ βρίσκεται στη Σουηδία, από όπου επανέλαβε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε μια στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία».

Πούτιν για χρήση δυτικών όπλων: «Να προσέχουν οι μικρές, πυκνοκατοικημένες χώρες – Ο Στόλτενμπεργκ δεν ξέρει τι διακυβεύεται»

«Αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τη Ρωσία», συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος», είπε ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ