Έφοδο στο «Πασά» -τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής στον κόσμο, στην Κολωνία- πραγματοποίησε πρόσφατα η αστυνομία, μετά από καταγγελίες για λαθρεμπόριο εναντίον των ιδιοκτητών του.
Σύμφωνα με έρευνα διαφόρων μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ιδιοκτήτες του οίκου ανοχής χρησιμοποιούσαν το κτίριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Η πραγματική επιχείρηση συνίστατο στην απόκτηση αδειών διαμονής στη Γερμανία για πλούσιους Άραβες, Κινέζους και Ινδούς, όπως προέκυψε από έρευνες της εισαγγελίας της Κολωνίας», γράφει η «Kolner Stadt-Anzeiger».
Η γερμανική αστυνομία ερευνά ήδη δύο Γερμανούς δικηγόρους και άλλους 38 υπόπτους.
Η εφημερίδα της Κολωνίας γράφει ότι «μια Γερμανο-κινεζική συμμορία λαθρεμπόρων λέγεται ότι αγόρασε τον οίκο ανοχής το 2021 και έβαψε την πρόσοψη ροζ».
Πριν από τρία χρόνια, το κτίριο, με τα παραρτήματά του, αγοράστηκε από έναν μυστηριώδη Κινέζο πολίτη, τον Τζινγκ Χου ο οποίος διέθεσε 11 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει την επιχείρηση, λέγοντας ότι ήθελε να το επαναλειτουργήσει μετά την αναπόφευκτη κρίση του κορωνοϊού.
Στο 12όροφο «Πασά» που εγκαινιάστηκε το 1972, υπάρχουν 126 δωμάτια στα οποία εργάζονται, 24 ώρες το 24ωρο, 120 ιερόδουλες, για συνολικά περίπου 1000 πελάτες την ημέρα.
Περίπου 80 υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, συντηρούν το κτίριο και τις ανέσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και πολλά μπαρ.
Στη Γερμανία, όπου η πορνεία έχει νομιμοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002, όλα είναι καλά ρυθμισμένα: οι κυρίες είναι ανεξάρτητες, πληρώνουν ενοίκιο για το δωμάτιο (τιμή συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων και της ιατρικής βοήθειας), πληρώνουν φόρο στον Δήμο της Κολωνίας και στο Δημόσιο, αλλά κρατούν όλα τα κέρδη.
Η παρέμβαση της Europol
Ο Κινέζος ιδιοκτήτης έβαψε την πρόσοψη ροζ και άνοιξε ένα ξενοδοχείο στον 9ο όροφο. Εκεί προσφέρονταν διανυκτερεύσεις έναντι 199 ευρώ, αλλά ο όροφος ήταν απαγορευμένος για τους επισκέπτες του οίκου ανοχής.
Η παρουσία του κινέζου χτύπησε πολλά καμπανάκια στη γερμανική αστυνομία. Πρώτα από όλα, γιατί ο συνδυασμός Κίνας-πορνείας ακούγεται γνώριμος στην Europol.
Το 2023, η υπηρεσία συνέλαβε 28 άτομα και κατέστρεψε ένα δίκτυο πορνείας με υποκαταστήματα στο Βέλγιο, την Ελβετία και την Ισπανία, το οποίο «εισάγαγε» εκατοντάδες κορίτσια από την Κίνα και στη συνέχεια τα εξανάγκαζε να εκδίδονται σε διάφορες χώρες. Στα κορίτσια υπόσχονταν τακτική εργασία και μετά με πλαστά έγγραφα τα έστελναν στην Ευρώπη και τα υπόλοιπα είναι εύκολο να τα φανταστεί κανείς.
Τα κορίτσια διαφημίζονταν στο διαδίκτυο (πάνω από 2.000 εντοπίστηκαν) και μετακινούνταν τακτικά από χώρα σε χώρα. Η Europol έχει εντοπίσει τουλάχιστον 200 θύματα εμπορίας λευκής σαρκός, αλλά οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Έρευνες για κατασκοπεία
Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν οδηγηθεί όμως και στον δρόμο της κατασκοπείας, καθώς εκφράζονται υπόνοιες ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας του «Πασά» δεν ενδιαφέρεται τόσο για το κέρδος όσο για τις πληροφορίες που μπορούν να συλλεχθούν στα δωμάτια.
Ίσως μέσω κοριτσιών που κλήθηκαν ειδικά από την Κίνα, δεδομένου ότι μόνο περίπου το 30% των γυναικών που εργάζονται στο «Πασά» είναι Γερμανίδες.
Τον περασμένο Απρίλιο, η αστυνομία συνέλαβε τρεις Γερμανούς πολίτες που κατηγορούνται ότι διεξήγαγαν επιχειρήσεις κατασκοπείας για λογαριασμό της Κίνας στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας.
Ανάμεσά τους και ένας Κινέζικής καταγωγής Γερμανός, βοηθός του Γερμανού ακροδεξιού ευρωβουλευτή της AfD, Μαξιμίλιαν Κραχ, ο οποίος πρόσφατα προκάλεσε την κατακραυγή υποστηρίζοντας προκλητικά ότι «όσοι φορούσαν στολή των δεν ήταν όλοι εγκληματίες»