Skip to main content

Δεν θέλουν πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ντράγκι οι Ισπανοί

Οι συντηρητικοί της Ισπανίας απορρίπτουν τον Μάριο Ντράγκι

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας στηρίζει σταθερά την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θα μπορούσε να «δεχτεί» έναν εναλλακτικό υποψήφιο, όπως τον Μάριο Ντράγκι.

«Η Ούρσουλα έχει την ξεκάθαρη υποστήριξή μας»

«Είμαι βέβαιος ότι η Ούρσουλα θα είναι η υποψήφια που θα παρουσιάσουμε στο Συμβούλιο», δήλωσε ο Esteban González Pons, υψηλόβαθμο στέλεχος του PP που διευθύνει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του για τις ευρωπαϊκές εκλογές. «Η Ούρσουλα έχει την ξεκάθαρη υποστήριξή μας».

«Αν χάσει η φον ντερ Λάιεν και πάλι το ΕΛΚ θα επιμείνει να γίνει πρόεδρος της κάποιος από τις τάξεις του»

Ο González Pons, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της κεντροδεξιάς κομματικής ομάδας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, δήλωσε ότι ακόμη και αν η υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν αποτύχει για κάποιο λόγο, το ΕΛΚ θα επιμείνει να γίνει πρόεδρος της Επιτροπής κάποιος από τις τάξεις του.

Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος του ΕΛΚ μετά τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας, γεγονός που του δίνει ισχυρή φωνή στις επιλογές προσωπικού του κόμματος.

Πηγή: Politico