Skip to main content

Ινδία: Ξεπέρασε τους 52 βαθμούς η θερμοκρασία – Κόκκινος συναγερμός στο Νέο Δελχί

Φωτ. REUTERS/ Priyanshu Singh

Διακοπές στην υδροδότηση έχουν ήδη σημειωθεί σε κάποια προάστια της ινδικής πρωτεύουσας

Στο επίπεδο ρεκόρ των 52,3 βαθμών Κελσίου ανήλθε η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές μετεωρολογικές αρχές.

Οι αρχές της πόλης, με εκτιμώμενο πληθυσμό άνω των 30 εκατομμυρίων, έχουν εκδώσει προειδοποίηση «κόκκινου συναγερμού», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Προειδοποίησαν για την «πολύ ισχυρή πιθανότητα ασθενειών που συνδέονται με τη ζέστη και θερμοπληξίας για όλες τις ηλικίες» και κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν «ιδιαίτερη επαγρύπνηση» για τα ευπαθή άτομα.

Κίνδυνος λειψυδρίας

Οι αρχές της ινδικής πρωτεύουσας προειδοποίησαν επίσης για τον κίνδυνο λειψυδρίας, ενώ διακοπές στην υδροδότηση έχουν ήδη σημειωθεί σε κάποια προάστια.

Η υπουργός Νερού Ατίσι Μαρλένα απευθύνθηκε «στη συλλογική ευθύνη» των κατοίκων της πόλης καλώντας τους να σταματήσουν να σπαταλούν το νερό, σύμφωνα με τους Times of India.

Το κύμα ζέστης στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της Ινδίας «αναμένεται να αποκλιμακωθεί σταδιακά» από αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τη ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν συχνά τα καλοκαίρια στην Ινδία, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα κύματα ζέστης πιο μεγάλα σε διάρκεια, πιο συχνά και πιο έντονα.

Ινδία: Σε επίπεδα-ρεκόρ η θερμοκρασία – Σχεδόν άγγιξε τους 50 βαθμούς Κελσίου