Skip to main content

Σκληρή αντίδραση Χακάν Φιντάν: «Η γενοκτονία στη Γάζα δεν θα είχε συμβεί χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ»

REUTERS/Cagla Gurdogan

Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, επιρρίπτοντας μερίδιο ευθύνης και στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε και το χθεσινό επεισόδιο -με ανταλλαγή πυροβολισμών– μεταξύ στρατιωτών της Αιγύπτου και του IDF στο συνοριακό πέρασμα στη Ράφα.

Πυροβολισμοί μεταξύ Αιγυπτίων και ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα – Νεκρός ένας Αιγύπτιος στρατιώτης

«Το Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί κατά συνείδηση με βάση την ανθρωπότητα»

Ειδικότερα, ο Χακάν Φιντάν, δήλωσε πως «η σύγκρουση μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ, η οποία έλαβε χώρα εχθές, παρακολουθείται στενά», προσθέτοντας πως «Το Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί κατά συνείδηση με βάση την ανθρωπότητα».

Κατηγορίες κατά των ΗΠΑ

«Η γενοκτονία δεν θα είχε συμβεί χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Αλλά και αν δεν υπήρχε η άνευ όρων υποστήριξη ορισμένων δυτικών χωρών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε τις σφαγές στη Γάζα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα, δήλωσε ότι «Το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί τις πιο σκληρές και απάνθρωπες δραστηριότητες. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτή η γενοκτονία δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα αντιμετωπιστεί τόσο κατά συνείδηση της ανθρωπότητας όσο και από το διεθνές δίκαιο».

Με πληροφορίες από cnnturk, milliyet