Skip to main content

Ιράν: Σχεδόν μεσάνυχτα στα παγωμένα βουνά όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Ραΐσι

Screen grab from a video. Iranian Red Crescent Society/Handout via REUTERS T

Ο καιρός και η νύχτα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις έρευνες - Έχουν περάσει περίπου 10 ώρες από τότε που οι Ιρανικές αρχές έχασαν την επαφή

Έχουν περάσει περίπου 10 ώρες από τότε που οι Ιρανικές αρχές έχασαν την επαφή με το ελικόπτερο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν της χώρας, όπου η πυκνή ομίχλη εμπόδισε τις προσπάθειες της έρευνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι πλέον περασμένες 23:30 τοπική ώρα στην απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή όπου το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου συνετρίβη σήμερα το απόγευμα. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim προειδοποίησε ότι το  κρύο θα εμπόδιζε περαιτέρω την έρευνα καθώς έπεφτε η νύχτα.

LIVE: «Τεχνική βλάβη» η αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραΐσι, μεταδίδουν ιρανικά μέσα – Όλες οι εξελίξεις

Το σημαντικότερο ερώτημα ωστόσο είναι αν ο πρόεδρος Ραΐσι και όσοι βρίσκονταν στο ελικόπτερο, θα αντέξουν στο κρύο, εφόσον φυσικά παραμένουν ζωντανοί.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πλησιέστερη πόλη της Ταμπρίζ θα φτάσει τους 10 βαθμούς, αν και είναι δύσκολο να ληφθούν ακριβή καιρικά δεδομένα από τα απομακρυσμένα βουνά όπου σημειώθηκε η συντριβή, σύμφωνα με το CNN.

Σημειώνεται ότι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη δηλώσει ότι εντόπισαν το ακριβές σημείο της συντριβής  και στέλνουν ομάδες εκεί. Νωρίτερα, οι αρχές κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.