Skip to main content

Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ρώσοι, αποσύρονται τα ουκρανικά στρατεύματα από το Χάρκοβο

REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

Κάτω από σφοδρά ρωσικά πυρά, η Ουκρανία αποσύρει στρατεύματα από τμήματα το πολιορκημένο Χάρκοβο

Η Ουκρανία αποσύρει στρατεύματα από τμήματα της πολιορκημένης περιοχής του Χαρκόβου για να αποφύγει απώλειες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν σταθέρα κέρδη στη νέα τους επίθεση στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

«Η κατάσταση στις περιοχές των εχθροπραξιών παραμένει δύσκολη», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας σε μια ενημέρωση στο Facebook αργά την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην περιοχή του Χαρκόβου, καθώς και στο Κραματόρσκ και το Ποκρόφσκ».

Ως αποτέλεσμα των «επιθέσεων» της Ρωσίας και των βομβαρδισμών, ο στρατός της Ουκρανίας είπε ότι σε ορισμένες περιοχές γύρω από το Λουκιάντσι και το Βοβτσάνσκ «έκανε έναν ελιγμό και μετακινήθηκε σε πιο πλεονεκτικές θέσεις» για να σώσει τις ζωές των στρατιωτών του και να αποφύγει απώλειες .

«Οι μάχες συνεχίζονται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι ουκρανικές μονάδες εμποδίζουν τους Ρώσους εισβολείς να αποκτήσουν έδαφος».

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τουλάχιστον 10 χωριά από την έναρξη της επίθεσής τους την περασμένη Παρασκευή.

Με δεδομένη τη ρωσική προέλαση στην ανατολική Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέβαλε επίσκεψή του στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC