Skip to main content

Τέιλορ Σουίφτ: Απειλεί με μήνυση φοιτητή που παρακολουθούσε το ιδιωτικό της τζετ

REUTERS/Mario Anzuoni

Ο φοιτητής δημοσιοποιούσε τις συντεταγμένες των πτήσεών της

Ο Τζακ Σουίνι είναι ένας φοιτητής που λέει ότι χρησιμοποιεί δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για να παρακολουθεί τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ διασημοτήτων.

Τώρα όμως, μάλλον βρήκε τον μπελά του, γιατί οι δικηγόροι της Τέιλορ Σουίφτ, τον απειλούν με μήνυση, γιατί μοιράστηκε τις πληροφορίες των πτήσεών της στο διαδίκτυο.

Η παρακολούθηση σημαίνει stalking (σε ελεύθερη μετάφραση παρενόχληση, εμμονική παρακολούθηση), υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Swift.

Το 2022, το Twitter μπλόκαρε τον Σουίνι αφού ο Έλον Μασκ τον κατηγόρησε ότι μοιράζεται τις «συντεταγμένες δολοφονίας του».

Οι δικηγόροι της Σουίφτ εξέδωσαν επιστολή παύσης και παραίτησης στον κ. Σουίνι, έναν 21χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, απαιτώντας να σταματήσει να μοιράζεται την τοποθεσία του ιδιωτικού της τζετ.

Grammy 2024: Η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ιστορία

Η επιστολή, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο, αναφέρει ότι οι πληροφορίες αποτελούν «άμεση απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία» της Σουίφτ, κάνοντας λόγο για «ζήτημα ζωής ή θανάτου» για την ίδια.

Αναφέρει πολυάριθμους διώκτες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της και λέει ότι τα δεδομένα δίνουν στους εγκληματίες «έναν οδικό χάρτη για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Ο ίδιος ο Σουίνι βέβαια υποστηρίζει πως δεν έχει διάθεση να τη βλάψει ή να της προκαλέσει κακό: «Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι η Σουίφτ έχει μερικά καλά τραγούδια. Πιστεύω στη διαφάνεια και τη δημόσια ενημέρωση», δήλωσε.

Το 2022, η Σουίφτ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων με τις υψηλότερες εκπομπές CO2 από ιδιωτικά τζετ, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Yard. Ο οργανισμός διαπίστωσε ότι οι εκπομπές του τζετ της ήταν περίπου 1.185 φορές περισσότερες από τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του μέσου ανθρώπου.

Πηγή: BBC