Skip to main content

Γάζα: Περικύκλωσε τη Χαν Γιουνίς ο στρατός του Ισραήλ

Φωτ. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Καπνός κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στην πόλη Χαν Γιουνίς, όπως φαίνεται από τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, 22 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, τα χερσαία στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν «δεκάδες τρομοκράτες»

Την πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Χαν Γιουνίς είναι το εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς.

Το τελευταίο 24ωρο «τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ πραγματοποίησαν εκτεταμένη επιχείρηση κατά την οποία περικύκλωσαν τη Χαν Γιουνίς και κλιμάκωσαν την επιχείρηση στην περιοχή», δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, τα χερσαία στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν «δεκάδες τρομοκράτες».

Οι Παλαιστίνιοι έκαναν λόγο για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό της νότιας περιοχής της Γάζας στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Νεκροί 24 Ισραηλινοί στρατιώτες – Ο υψηλότερος απολογισμός σε μία ημέρα

Σε 24 ανέρχονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών μέσα σε μία ημέρα από τον Οκτώβριο που άρχισε ο πόλεμος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι, 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη.

Όπως είπε, μαχητές εκτόξευσαν χειροβομβίδες κατά άρματος μάχης και ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτήρια, στα οποία δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα καταστρέψουν. Τα κτήρια κατέρρευσαν ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

«Εξακολουθούμε να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε χωριστή επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Έφοδος σε νοσοκομείο

Οι δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν επίσης έφοδο σε ένα νοσοκομείο και συνέλαβαν ιατρικό προσωπικό, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ Κίντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαν Γιούνις, ενώ η πολιορκία ιατρικών εγκαταστάσεων σημαίνει ότι οι διασώστες δεν μπορούν να φθάσουν σε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Από την πλευρά του Ισραήλ, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για τις αναφορές σχετικά με το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων της Χαμάς εισέβαλαν στο κοινοβούλιο

Μέχρι πότε το Ισραήλ θα είναι «όμηρος» του Νετανιάχου