Skip to main content

Ιράν: Στέλνει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Wikimedia Commons

Αναφορές ότι ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν είχε συνάντηση με τον κορυφαίο διαπραγματευτή των Χούθι

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν επιβεβαίωσαν ότι η Τεχεράνη έστειλε πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου έχουν αυξηθεί οι εντάσεις μετά τις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών Χούθι στα πλοία που πλέουν στην περιοχή.

Το IRIS Alborz, του 94ου Ναυτικού Στόλου του ιρανικού στρατού, ταξίδεψε μέσω των στενών Μπαμπ ελ Μαντέμπ, κοντά στην Υεμένη, για να φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πολεμικό πλοίο κατασκευάστηκε πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979, αλλά έχει ανακαινιστεί και εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα μάχης πριν από τέσσερα χρόνια προκειμένου να επανενταχθεί στη ναυτική δύναμη του στρατού, ξεχωριστά από τη ναυτική δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (επίλεκτο σώμα του στρατού της χώρας).

Η είδηση ​​έρχεται καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν, είχε συνάντηση με τον κορυφαίο διαπραγματευτή των Χούθι, Μοχάμαντ Αμπντουλσαλάμ.

Δεν είναι σαφές πού και πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, αλλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον Αχμαντιάν, ανέφεραν ότι η Τεχεράνη επαίνεσε τους Χούθι για την υποστήριξη των Παλαιστινίων και την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα:

Ερυθρά θάλασσα : Δέκα νεκροί αντάρτες Χούθι από αμερικανικά πυρά