Skip to main content

ΗΠΑ: Σύγκρουση αυτοκινήτου με SUV της ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν

EPA/Al Drago / POOL

Το SUV που ενεπλάκη στο τροχαίο δεν ήταν του Αμερικανού προέδρου- Το περιστατικό δεν θεωρείται σκόπιμο

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε το βράδυ της Κυριακής με SUV της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφευγε εκείνη την ώρα από την προεκλογική του έδρα στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι ασφαλείς. Πλάνα κατέγραψαν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας να συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο στη λιμουζίνα του μετά τη σύγκρουση.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν ζημιές και στα δύο οχήματα. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ περικύκλωσαν το ασημένιο σεντάν που προκάλεσε τη σύγκρουση, λέγοντας στον άνδρα οδηγό να βγει με σηκωμένα τα χέρια του, σύμφωνα με δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Μπάιντεν.

Το SUV που ενεπλάκη στο τροχαίο δεν ήταν του Αμερικανού προέδρου. Πάντως, προσωπικό της μυστικής υπηρεσίας συνόδευσε τον πρόεδρο στο όχημά του, όπου βρισκόταν ήδη η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα όχημα στην αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο. «Δεν υπήρχε συμφέρον που να σχετίζεται με αυτό το συμβάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Στηβ Κόπεκ σε δήλωση στο CNN, πράγμα που σημαίνει ότι η σύγκρουση δεν ήταν σκόπιμη.

«Σήμερα, περίπου στις 8:09 μ.μ., ένα όχημα της μυστικής υπηρεσίας που ασφάλιζε τη διαδρομή της αυτοκινητοπομπής του προέδρου χτυπήθηκε από ένα άλλο όχημα στο Γουίλμινγκτον. Δεν υπήρχε κανένα συμφέρον που να σχετίζεται με αυτό το γεγονός και η αυτοκινητοπομπή του προέδρου αναχώρησε χωρίς εντάσεις», είπε ο Κόπεκ.

Σημειώνεται ότι στο Γουίλμινγκτον έβρεχε πολύ.