Skip to main content

Οικογένεια στις ΗΠΑ στολίζει το σπίτι της με 720.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και προκαλεί ντελίριο

The Gay Family

Deck the Halls στις ΗΠΑ με έναν μάλλον υπερβολικό στολισμό

Αν νομίζατε ότι τέτοιοι εξωφρενικοί φωτισμοί Χριστουγέννων συμβαίνουν μόνο στις ταινίες κάνετε λάθος. Ένα σπίτι σε μια μικρή πόλη της Νέας Υόρκης ανεβάζει τα χριστουγεννιάτικα φώτα σε νέο επίπεδο και προκαλεί πανικό, αλλά και δημοφιλία.

Ο Timothy και η Grace Gay από το Union Vale της Νέας Υόρκης λένε ότι κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα φώτα σε σπίτι από το 2014.

The Gay Family

Φέτος, το ζευγάρι παρουσίασε περισσότερα από… 720.000 χριστουγεννιάτικα φωτάκια, όλα προγραμματισμένα με μουσική για να γιορτάσουν την περίοδο των γιορτών με στυλ.

The Gay Family

«Ξεκίνησε πολύ απλά με μόλις 600 φώτα στα δύο δέντρα στα μπροστινά σκαλιά», είπε ο Tim Gay. «Και ένα χρόνο, ο αδερφός μου πρότεινε, «βάλτε φώτα γύρω από τη λίμνη». Μόλις το κάναμε αυτό, αυτή ήταν στην πραγματικότητα η σπίθα που άναψε κι έτσι προσθέταμε περισσότερα φώτα κάθε χρόνο».

The Gay Family

The Gay Family

Η ρύθμιση του περίτεχνου φωτισμού δεν είναι εύκολη. Οι Gay λένε ότι χρειάζονται τρεις μήνες στην οικογένειά τους για να στήσουν το σόου που έχει 40 μίλια φώτα και 8 μίλια καλώδια με επέκταση. Κάθε φως αναβοσβήνει στον ρυθμό της μουσικής μέσω ενός προγράμματος υπολογιστή.

Κάθε χρόνο, από 50.000 έως 100.000 άτομα επισκέπτονται τη μικρή πόλη των περίπου 4.500 κατοίκων για να δουν τα φωτάκια της οικογένειας Gay.

Φέτος, 720.420 φώτα ακριβώς δημιούργησαν ένα μάλλον υπερβολικό σόου, που συνοδεύεται από ένα soundtrack που παίζει από μια τοπική ραδιοφωνική συχνότητα, με τα χρώματα να αλλάζουν με κάθε ένα από τα 255 προγραμματισμένα τραγούδια. Γιγάντιες σφαίρες, καρδιές, πεφταστέρια και ουράνια τόξα κρέμονται πάνω από μια λίμνη.

Πόσο κοστίζει όλη αυτή η κατανάλωση ενέργειας; Περίπου 350 δολάρια τη σεζόν των Χριστουγέννων, γράφουν οι New York Times, αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το φούρνο ή τις ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα με τα φωτάκια.

The Gay Family

Βεβαίως όλη αυτή η υπερβολή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Οι ντόπιοι παραπονιούνται και για τον ακραίο φωτισμό, αλλά επίσης ότι τα αυτοκίνητα των επισκεπτών καταστρέφουν το γκαζόν τους λόγω της στάθμευσης και ότι οι επισκέπτες αφήνουν σκουπίδια, όπως μπουκάλια αλκοόλ, υπολείμματα ναρκωτικών και, σε μια περίπτωση, ένα βάζο γεμάτο ούρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ABC, New York Times