Skip to main content

ΟΗΕ: «Κόλαση επί γης» η Γάζα

Καπνός στη Γάζα έπειτα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ. Η φωτογραφία ελήφθη από το νότιο Ισραήλ, 21 Νοεμβρίου 2023. Φωτ. REUTERS/Alexander Ermochenko

«Επιστρέφοντας στη Γάζα, μια τραγωδία που επιδεινώνεται ασταμάτητα» ανέφερε ο επικεφαλής της αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

«Κόλαση επί της γης» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ο επικεφαλής της αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί, ο οποίος επισκέφθηκε τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Επιστρέφοντας στη Γάζα, μια τραγωδία που επιδεινώνεται ασταμάτητα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της UNRWA.

Όπως τόνισε, «οι άνθρωποι είναι παντού, ζουν στον δρόμο, τους λείπουν τα πάντα. Κάνουν έκκληση για ασφάλεια και για τερματισμό αυτής της κόλασης επί της γης».

«Ζητούμε το αδύνατον από τους συναδέλφους μας, σε μια αδύνατη κατάσταση» επεσήμανε.

Μπορέλ: Σκηνικό «Αποκάλυψης» στη Γάζα

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μίλησε για σκηνικό «Αποκάλυψης» στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο καταστροφής στον παλαιστινιακό θύλακα είναι αναλογικά υψηλότερο από αυτό της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δυστυχώς, το επίπεδο καταστροφής των κτιρίων στη Γάζα είναι λίγο πολύ, ή και ακόμη μεγαλύτερο από τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν οι γερμανικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο κ. Μπορέλ στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Νετανιάχου: Μετά τον πόλεμο η Γάζα θα βρίσκεται υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε από την πλευρά του ότι η Λωρίδα της Γάζας θα είναι υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Η Λωρίδα της Γάζας θα είναι υπό τον ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο. Μετά τον πόλεμο, στη Γάζα θα λειτουργήσει μια πολιτική διοίκηση. Η Γάζα θα αποκατασταθεί υπό την ηγεσία των κρατών του Κόλπου. Δεν θα υποκύψουμε στη διεθνή πίεση», είπε ο Νετανιάχου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε επίσης:

Παιδιά: Τα αθώα θύματα των συγκρούσεων – Πώς τους μιλάμε για τον πόλεμο