Skip to main content

Κατάρ: Η έναρξη της παύσης των εχθροπραξιών στην Γάζα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών 24 ωρών

REUTERS/Alexander Ermochenko

Η παύση θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες, «με δυνατότητα παράτασης»

Η διπλωματία του Κατάρ επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κάνοντας γνωστό ότι η έναρξη της παύσης των εχθροπραξιών στην Γάζα θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών 24 ωρών.

Διαβεβαίωσε επίσης πως «ο αριθμός των ανθρώπων που θα απελευθερωθούν θα αυξηθεί σε μεταγενέστερα στάδια της εφαρμογής της συμφωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την 4ημερη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Η έναρξη της παύσης θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών 24 ωρών και η διάρκειά της θα είναι τέσσερις ημέρες, με δυνατότητα παράτασης», διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ μέσω X (του πρώην Twitter) αναφερόμενο στη συμφωνία που κλείστηκε με μεσολάβηση του εμιράτου, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Η κατάπαυση του πυρός «θα επιτρέψει την είσοδο μεγαλύτερου αριθμού ανθρωπιστικών κομβόι και βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων που προορίζονται για ανθρωπιστικές ανάγκες». Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.