Skip to main content

Μπάιντεν: Υπερασπίζεται την μη κατάπαυση του πυρός και επαναφέρει την ιστορία με τα «αποκεφαλισμένα μωρά»

REUTERS/Leah Millis

Ενώ αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για την κακοποίηση βρέφων

Ο Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε χωρίς καμία συγγνώμη την άρνησή του να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς αποτελεί συνεχή απειλή για το Ισραήλ και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιδιώκουν να αποφύγουν τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αιτιολόγησε την απόφασή του παραπέμποντας στην πρόθεση της Χαμάς να συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ.

thn Ο Μπάιντεν υποστήριξε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στράφηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε πιο στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις, παραδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο να ότι οι εναέριοι βομβαρδισμοί ήταν “τυφλοί “

Επίσης υποστήριξε την θέση των Ισραηλινών, ότι μετά την εισβολή τους στο νοσοκομείο  Αλ Σίφα στην Γάζα, το εφοδιάζουν με θερμοκοιτίδες και φάρμακα ενώ έχουν δώσει, όπως μου είπαν, την ευκαιρία στους γιατρούς, νοσηλευτές και το προσωπικό την ευκαιρία να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Οπότε αυτή είναι, κατά την γνώμη μου, μια άλλη κατάσταση απ’ ό,τι συνέβαινε προηγουμένως, δηλαδή τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς”.

“Οι IDF … αναγνωρίζουν ότι έχουν την υποχρέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί όταν καταδιώκουν τους στόχους τους»  πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει τον περασμένο μήνα ότι στην επίθεση της Χαμάς αποκεφαλίστηκαν μωρά.

“Η Χαμάς έχει ήδη δηλώσει δημοσίως ότι σχεδιάζει να επιτεθεί ξανά στο Ισραήλ όπως έκανε πριν, κόβοντας τα κεφάλια των μωρών, καίγοντας γυναίκες και παιδιά”, είπε. “Έτσι, η σκέψη ότι θα σταματήσουν και δεν θα κάνουν τίποτα δεν είναι ρεαλιστική”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε τον περασμένο μήνα ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχαν αποδείξεις για κάτι τέτοιο και ότι ο Μπάιντεν αναφερόταν σε δημοσιεύματα του Τύπου.

naftemporiki.gr