Skip to main content

Κατάρ: Νέες συνομιλίες για ομήρους και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Φωτοβολίδες εκτοξεύονται από τις δυνάμεις του Ισραήλ πάνω από την πόλη της Γάζας, 6 Νοεμβρίου 2023. Φωτ. REUTERS/Mohammed Al-Masri

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαμάς έχει συμφωνήσει με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, όχι όμως και το Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται επί των λεπτομερειών

Νέες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

Οι συνομιλίες, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ορισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν επίσης από ισραηλινές φυλακές, ενώ το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς έχει συμφωνήσει με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, όχι όμως και το Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται επί των λεπτομερειών.

Για να δείτε τι θα συμβεί στη Γάζα, δείτε τι έγινε στον Λίβανο το 1982

Στην πρώτη γραμμή της Γάζας το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να επιχειρούν «με στοχευμένο τρόπο» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την επιδρομή του Ισραήλ στο νοσοκομείο «έγκλημα πολέμου», «ηθικό έγκλημα» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Στην πρώτη γραμμή της Γάζας το νοσοκομείο Αλ Σίφα: Συγκρούσεις με τη Χαμάς αλλά και παράδοση θερμοκοιτίδων

Ισραήλ: Θα κυνηγήσουμε της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο, πάνω και κάτω από το έδαφος»

Το Ισραήλ θα κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο» διεμήνυσε το μέλος του πολεμικού συμβουλίου της χώρας Μπένι Γκαντζ.

«Δεν θα υπάρχουν ούτε πόλεις ούτε σπίτια καταφύγια. Θα πάμε όπου χρειαστεί, πάνω και κάτω από το έδαφος, για να εξολοθρεύσουμε αυτούς που δολοφονούν παιδιά. Στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο», είπε.

Ισραήλ: Θα κυνηγήσουμε της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο, πάνω και κάτω από το έδαφος»

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος-τρομοκράτης

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, για τον πόλεμό του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», κατηγορώντας το ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Επανέλαβε επίσης την άποψή του πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας πως είναι πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος-τρομοκράτης- «Ξοφλημένος» ο Νετανιάχου