Skip to main content

Γάζα: Νέοι βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία – «Δεκάδες νεκροί», λένε οι Παλαιστίνιοι

REUTERS/Doaa Rouqa

Το Ισραήλ θεωρεί ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ως κρησφύγετο το νοσοκομείο

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ιατρικού συγκροτήματος του θύλακα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν, όπως φαίνεται, πολλά θύματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε ένα προαύλιο στο νοσοκομειακό συγκρότημα αλ-Σίφα, όπου βρίσκουν καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ-Κούντρα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera το νοσοκομείων Παίδων Αλ-Ραντισι της Γάζας χτυπήθηκε από πύραυλο και τμήμα του κτηρίου πήρε φωτιά. Το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε επίσης πλήγματα στο κτηριακό συγκρότημα του κεντρικού νοσοκομείου Αλ-Σίφα, ενώ και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο χτυπήθηκε από 11 πυραύλους και καταστραφηκε μερικώς, ανακοινώνοντας ότι κλείνει για 24 ώρες.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο τη νύχτα οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν «βίαια» την περιοχή Ταλ αλ Χαουα κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κούντς, όπου έχουν βρει καταφύγιο 14.000 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο και αρκετές τοποθεσίες στην πόλη της Γάζας και στα δυτικά περίχωρά της.

Όλες οι εξελίξεις της σύγκρουσης εδώ

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: «Αναπόφευκτη» η επέκταση του πολέμου στη Γάζα