Skip to main content

Υεμένη: Ισχυρισμοί Χούθι ότι κατέρριψαν αμερικανικό UAV

Φωτ. αρχείου

Oι ΗΠΑ  δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη.

Στον ισχυρισμό ότι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper που πετούσε πάνω από τα χωρικά ύδατα της Υεμένης, προχώρησαν οι Χούθι. Κάτι που οι ΗΠΑ  δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη.

Όπως αναφέρεται: «Καταρρίφθηκε, με τη βοήθεια του Θεού, με τα κατάλληλα όπλα. Το αμερικανικό drone εκτελούσε εχθρικές επιχειρήσεις παρακολούθησης και κατασκοπείας στον εναέριο χώρο των χωρικών υδάτων της Υεμένης, ως μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι αμερικανικές ενέργειες δεν θα τους αποτρέψουν από το να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στη Γάζα μέχρι να σταματήσει η επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό και συμπλήρωσε ότι διερευνάται κατά πόσο το UAV πετούσε πάνω από την Υεμένη ή σε διεθνή εναέριο χώρο.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, οι Χούθι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.